Onko Venäjä sotilaallinen uhka?

Kysymys on vakava.

Käsittelen asiaa matemaattisesti ja historiallisesti. En ota kantaa Venäjän sotilaallisiin tahoihin, enkä katso olevani näiden kysymysten osalta asiantuntija.

* * *

MATEMAATTINEN TARKASTELU

Talvisodassa Neuvostoliitto keskitti kaikki voimansa Suomen miehittämiseen.

Sodan lopussa maalla oli 44 divisioonaa. Yhdessä jalkaväkidivisioonassa oli noin 17500 sotilasta. Näin Suomea pyrki miehittämään 770.000 hyökkäävää sotilasta.

Nämä sotilaat eivät onnistuneet tavoitteessaan. Armeija jäi pakkoluovutettujen alueiden puoliväliin: Kollaalle, Summaan tai Viipurin porteille jne.

Kuitenkin sodan aikana arvioidaan kuolleen satoja tuhansia hyökkäävän armeijan roistoa, ja loukkaantuneen tätäkin enemmän.

Siis yli miljoonaa hyökkäävän armeijan roistoa laitettiin sotaan pientä monipuoluedemokratiaa vastaan. Ja nämä rosvot epäonnistuivat.

Ajat ovat tietysti muuttuneet.

Meille on kerrottu 2000-luvulla, että vain 9,5% Venäjän miehistä käy armeijan. Käytetään asian yksinkertaistamiseksi numeroa 10%.

On runsaasti erilaisia väestöpyramideja, jotka osoittavat Venäjän väestönkasvun romahtaneen miinuksen puolelle.

Esimerkiksi piakkoin sotilaalliseen ikään tuleva ikäluokka (joka syntyi 1995) on vain 450.000 miespuolista.

Jos 10% heistä menee armeijaan, silloin 45.000 miestä saa asekoulutuksen.

Niinpä kymmenen vuoden ikäluokka, esimerkiksi 18-28-vuotiaat, muodostavat 450.000 hengen koulutetun armeijan.

Saadakseen pystyyn talvisodassa pienen monipuoluedemokratian kimppuun hyökänneen rosvolauman koon, pitäisi Venäjän ottaa jopa 30 vuoden ikäluokat sotimaan, melskaamaan ja meuhkaamaan.

Eli jokainen asekoulutuksen saanut 18-38-vuotias mies vietäisiin Suomen rajalle.

Onko Venäjällä siis varaa lähteä enää sotimaan?

Jos Venäjä päättäisi tapella suomalaisten kanssa, miten kävisi Kaukasuksella, Kiinan rajalla tai muualla jättivaltion alueilla?

Jos Venäjä joutuisi yhtä aikaa kahteen sotilaalliseen konfliktiin: Kaukasus ja Kiina, Kaukasus ja Suomi, Kiina ja Suomi… sen armeijan miesluku pitäisi puolittaa molemmilla rintamilla.

VENÄJÄN VÄESTÖPYRAMIDI JA HISTORIA

Onko Venäjällä enää riittävästi miehiä häiriköimään naapurimaitaan, jos tutkitaan ikäpyramidia.

Tässä tarkastelussa huomataan, että vuonna 2000 ikäluokkaa 10-14-vuotiaat (nyt: 20-24-vuotiaat) oli kuusi miljoonaa. Heistä syntyisi 600.000 asekoulutuksen saaneen nuoren miehen armeija.

Mutta jos vuoden 2000 tilaston 0-4-vuotiaat (nyt Nashi-iässä olevat 10-15-vuotiaat) tilastoidaan, heitä on vain 3,3 miljoonaa miespuolista. Heistä saataisiin vain 330.000 miehen armeija.

Nykyään Venäjällä syntyy runsaasti lapsia, koska lastentekoiässä olevat 20-29-vuotiaat naiset muodostavat suurimman ikäluokan kaikista alle 45-vuotiaista ikäryhmistä.

Nyt 10-14-vuotiaita tyttöjä on vain 3,3 miljoonaa eli noin puolet nykyisistä lapsentekoikäisistä naisista, tulee Venäjälle 10-20 vuoden kuluttua entistä vähemmän tulevia tappajia, miehittäjiä, meuhkaajia ja rötöstelijöitä.

Vuoden 2000 ikäpyramidi kertoo myös, että tuolloin kaikkein suurin miessukupolvi oli 40-44-vuotiaat, runsaat 6 miljoonaa.

Nyt heidän ikänsä on 50-54 vuotta, mikä alkaa lähestyä ”keskimääräistä elinikää”.

Niinpä Venäjän miesten suurin ikäluokka joutunee seuraavan 10 vuoden iässä suureen harvennukseen. Väkiluku romahtaa.

Naisten suurin ikäryhmä vuonna 2000 oli myös 40-44-vuotiaat. Toiseksi suurin ikäryhmä oli 45-49-vuotiaat.

Nyt Venäjän naisia on eniten ikäluokassa 50-59-vuotiaat. He eivät synnytä lapsia. Tuonikäisten naisten siirtyminen hautaan asettuu ehkä 10-20 vuoden päähän. Tuolloin Venäjän väkiluku romahtaa myös näiden ikäryhmien osalta.

* * *

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Venäjällä ei enää ole miehiä hyökkäämään naapurimaihin tappamaan ja tuhoamaan.

Venäjällä ei myöskään ole kohta ihmisiä ylläpitämään (ylivoimaisesti) maailman laajimman valtion puolustusta, rajavalvontaa, elinkeinoja ja uskottavuutta.

Venäjää on siten vaikea nähdä varsinaisena uhkana.

Lisäksi kannattaa muistaa, että Venäjän hyvä kansa ei edusta aggressiivista hyökkäyspolitiikkaa. Se on pienen eliitin ja sitä myötäilevien ”hyödyllisten idioottien” käsissä.

Venäjän pelkääminen ei välttämättä ole enää realismia. Venäjää on pystyttävä tarkastelemaan maltillisesti ja kiihkottomasti. Tämä ei tietenkään poista sitä uhkaa, mikä syntyy ydinaseista tai muista paukuista, joiden varaan Venäjä joutunee laittamaan oman sotilasdoktriininsa. Ihmisiä ei ole tarpeeksi.

Tämä tekee Venäjästä arvaamattoman, ja sitä kautta uhkaavan valtion.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Jätä kommentti