Kroatia ei heiluttele natsikortteja

Miten erilainen todellisuus onkaan Suomen ulkopuolella!

Otetaan esimerkiksi Kroatia. Kroatia on viikko sitten muistellut omia kärsimyksiään, pistänyt punaiset hautakynttilät palamaan kaikkiassa maassa ja lanseerannut uuden kansanäänestysaloitteen.

Suomen media ei nähtävästi ole puhunut aiheesta mitään, joten avataanpa hieman asiaa.

* * *

Istuin laivassa 18.11.2013 ja huomasin, että koko paikallisväestö (turistejahan ei liiku enää marraskuussa Kroatiassa) istui silmät liimautuneena televisioon, jossa näytettiin suoraa lähetystä jostakin.

Vukovar

Tsekkasin nopeasti matkaopaskirjan tiedot, ja kävi ilmi, että 18.11.1991 serbialaiset hyökkäsivät Vukovarissa, murhasivat joukon ihmisiä ja miehittivät kaupunkia aina jonnekin vuoden 1998 tienoille, jolloin YK palautti Vukovarin Kroatialle.

Ihailin sitä, että kroatialaiset osaavat surra  omaa suruaan, eivätkä transferoi omaa suruaan johonkin muualle, kuten Suomessa tehdään.

kokokroatiaitkeeeDubrovnikin Vukovarska-katua reunustivat punaiset hautakynttilät, kuten kaikkialla maassa, eikä pelkästään Vukovarska-kaduilla vaan myös maanteiden varsilla.

Kroatia elää kiinni omassa todellisuudessa, surren omia uhrejaan.

Kontrasti Suomeen on hurja. Me emme muistele Elisenvaaran siviiliuhreja, naisia ja lapsia, jotka venäläiset ilmapommittajat surmasivat 15 minuutissa kesällä 1944. Yli sata suomalaista pakolaista kuoli varttitunnissa, mutta useimmat suomalaiset eivät ole edes kuulleet koko tapauksesta.

sanomalehti

”Vukovar ikuisesti” julistaa kroatialaisen sanomalehden erikoiskansi, jonka voi irrottaa myös vuosikalenteriksi.

Kansallinen suru on siten jokaisen mielessä koko vuoden, ja eittämättä sama toteutuu jälleen 18.11.2014, kun tapahtumasta tulee 23 vuotta täyteen.

Kroatialla on myös muita syitä muistella menneitä, ja joka vuosi muistellaan omia vaiheita historiassa.

Suomi ei tee niin.

herojKun 18.11. päivän muistelut ovat ohi, lehdet edelleen käsittelevät asiaa etusivullaan, ja satunnainen kahvila satunnaisessa kroatialaisessa saaressa muistelee omia sankareitaan.

Suomi ei uskalla.

vukovar_refSamaan aikaan Kroatia pyrkii edistämään demokraattista prosessia ja kehottaa ihmisiä allekirjoittamaan vaatimuksen kansanäänestyksestä.

Se tekisi Vukovarista yksikielisen kaupungin, eli serbankieliset kyltit kiellettäisiin demokraattisen prosessin kautta.

Minulla ei ole valokuvaa Vukovarista mutta oheinen kuva ilmaisee täsmälleen sen, mistä on kyse Vukovarissa. Kuva on Bosnian alueelta.

kieliriitaSerbian kieli ei ole suosiossa.

Kyse on oikeastaan samasta asiasta kuin Latvian taannoinen kieliäänestys – kansanäänestys – jonka nojalla Latvia pysyy yksikielisenä, maapallon ainoana alueena, jossa latvia on ainoa kieli. Venäjän kieli menetti mahdollisuutensa nousta latvian kielen rinnalle.

Venäjän kieli on imperialismin symboli Latviassa. Jos venäjä olisi tasavertaisessa asemassa, silloin imperialismi olisi tasavertaisessa asemassa taistelemassa pienen kansan olemassaoloa vastaan.

Serbia valtakuntana symbolisoi samaa Balkanilla, koska Serbian alueella oli Jugoslavian pääkaupunki, ja pakkoliitosta irtautuneita uusia valtioita, kuten Kroatiaa, pommittivat nimenomaan ”Jugoslavian joukot” eli käytännössä serbialaiset.

Jos Suomen kaltainen selkärangaton vasallivaltio sekaantuisi Kroatian sisäisiin asioihin (mitä en toivo), Suomi varmaankin selittäisi, kuinka ”vähemmistöjä pitää suojella blaa blaa blaa” vaikka imperialistiset vähemmistöt ovat aina alistaneet enemmistöä.

Miten niin? Otetaan vaikkapa Etelä-Afrikka ja sana ”apartheid”. Soittaako kelloa? Britannian maailmanvalta tarkoitti sitä, että valta oli aina englantilaisilla, aseistetuilla ja kuningattaren (tai kuninkaan) rahoittamilla ja pönkittämillä imperialisteilla, ja Intian, Kenian, Australian ja Kanadan alkuperäisväestö oli alistettu. Joissakin tapauksissa, kuten Australian, Kanadan ja Uuden Seelannin (ja myös USA:n) tapauksissa, alkuperäisväestöstä tuli myös vähemmistö. Latvia oli saman uhan alla vain muutama vuosikymmen sitten!

Tai Ranskan, Hollannin, Belgian, Espanjan ja Portugalin siirtomaavalta, joka yhdessä Venäjän ja Britannian kanssa kattoi aikanaan melkein koko maapallon pinta-alan, oli aina vähemmistön vallassa, ja enemmistö oli alistettuina.

Tätä on imperialismi, se on aina vähemmistön valtaa. Suomessa ei ymmärretä tästä mitään.

Argentiinassa vähemmistönä oli aluksi espanjalaiset. Kun aikaa kului, vähemmistöstä tuli enemmistö, ja kun alkuperäisväestö eksterminoitiin viimeiseen naiseen, lapseen ja vanhukseen, oli ”vähemmistö” valloittanut 100% koko pinta-alasta.

Imperialistisen valtion kansalaisten muodostama ”vähemmistö” toisessa, pienessä kansallisvaltiossa on nimeltään ”viides kolonna”. Se ajaa imperialistisen valtion etua, ja rapauttaa enemmistön hallitsemaa kansallisvaltiota, ja avaa tien imperialistisen valtion tulevalle miehitykselle. Ja se miehitys voi olla myös muutakin kuin sotilaallinen!

Viipuri ja 1940. Natsien ja Neuvostoliiton sopimus: ”Suomi kuuluu Neuvostoliitolle”. Enemmistö, eli Viipurin suomalaiset, olivat viimeiseen mieheen, naiseen, lapseen ja vanhukseen, poissa, täydellinen etninen puhdistus.

Eikä Suomi muistele asiaa mitenkään.

Suomi heiluttelee natsikortteja. Saksa vielä pahemmin.

kansanaanestysAllekirjoitusten keräyskioski Kroatiassa. Vain kroatialaiset saavat vaatia kansanäänestystä.

Kansanäänestykseen vaaditaan 450.000 allekirjoitusta, aikaa on joulukuun ensimmäiseen päivään saakka.

Lopputulos jää nähtäväksi.

* * *

Kroatian esimerkki herättää paljon kysymyksiä. Kun Suomen pahamaineinen valtamedia mainitsee Kroatian, se yleensä kitisee jostakin yhdestä upseerista, jota ei kohdella juuri sillä tavalla kuin uusimperialistinen EU vaatisi. Tai siitä, että Kroatia oli joskus 70 vuotta sitten kallellaan johonkin suuntaan.

Holo_dubbisApropos 70 vuotta sitten…

Dubrovnikissa oli parhaimmillaan 300 juutalaista, nyt heitä on 45 henkeä. Paikallinen juutalaismuseo on listannut vuosina 1941-44 kuolleet juutalaisia. Listassa on 27 nimeä.

Se on siis neljän vuoden ajalta kuolleet juutalaiset, eli keskimäärin yksi kuollut kahdessa kuukaudessa. Pitäisikö natsikorttia heiluttaa, vai esimerkiksi muistaa Vukovarin tapaus, jossa kuoli enemmän, tai Elisenvaaran pommitukset, joissa kuoli 15 minuutissa yli sata suomalaista, suurin osa pakolaisnaisia tai -lapsia?

Ei, koska natsikortti.

Suomi on kyykyssä, ja Suomi tottelee niitä valtoja, jotka syyllistyivät muun muassa seuraaviin rikoksiin ihmisyyttä vastaan:

– Holodomor, 6 miljoonaa kuollutta, 1932-33, ennen natsien valtaannousua.

– Stalinin terrori, useita miljoonia kuolleita, 1937-38.

– Dresdenin pommitukset, täysin ulkopuolisten, syyttömien ja sivullisten naisten ja lasten massakuolemat.

– Hiroshiman ja Nagasakin atomipommit, sotaan täysin osattomien siviilien massamurha.

* * *

Ei ole sellaista käsitettä kuin ”ansaittu joukkomurha”, kuitenkin nuo edellämainitut massamurhat on täysin vaiettu päivittäisessä uutisvirrassa, kun taas natsikorttia heilutetaan joka päivä.

holokaustiTai sitten tämä Kroatiaan liittyvä asia.

Kroatialainen valokuvaaja on kuvannut Kongossa, ja vain lakonisena toteamuksena mainitaan, että kuusi miljoonaa ihmistä on tapettu Kongossa 13 vuodessa (sama aika kuin natsien valtakausi, 1933-45).

Silti, meidän aikanamme tapahtunut massamurha-aalto, jonka uhreja on jopa enemmän kuin juutalaisia kuoli tai katosi 1933-45, on jäänyt kokonaan uutisvirran ulkopuolelle, ja itse opin sen vain siksi, että joku valokuvaaja järjestää taidevalokuvanäyttelyn.

Miksi me emme sure tämän päivän massamurhia, vaan heiluttelemme natsikorttia joka päivä?

* * *

Suomen-juutalaiset pelastuivat toisen maailmansodan aikana, koska Suomen johto ja viranomaiset ja upseerit ja poliitikot halusivat niin. Ei ollut mitään automatiikkaa, että Suomen olisi ollut pakko luovuttaa tai tappaa omia juutalaisia. Suomen-juutalaisten selvitymisprosentti oli 100%.

Se on fakta.

Sitä ei kuitenkaan saa muistella, eikä myöskään sitä, että noin 22 Suomen-juutalaista kuoli sodissa, siis todennäköisesti puna-armeijan luoteihin eli Neuvostoliiton joukkojen tappamina. Tätäkään ei saa sanoa ääneen, paitsi Yad Vashem -museo, joka listaa nämäkin juutalaiset ”Holocaustin” uhreiksi.

Sen sijaan Suomea syyllistetään siitä, että isompi joukko pakolaisia on laitettu laivaan Helsingin satamassa, ja heidän joukossaan on ollut seitsemän juutalaista ja vastasyntynyt vauva.

Se on niin iso juttu, että aiheesta kirjan kirjoittanut Elina ”Sana” (nimimerkki) sai valtiollisen Tieto-Finlandia-palkinnon.

Jupakka meni niin pitkälle että silloinen pääministeri Paavo Lipponen jopa pyysi anteeksi asiaa, ikään kuin sotaa käyvän maan ratkaisu laittaa isompi joukko pakolaisia laivaan olisi jokin rikos tai että laivaan laittaminen olisi sama kuin antaminen heidät ”varmaan kuolemaan”.

Hei, Varsovan ghetossa oli sodan lopussa satoja ihmisiä, Auschwitzissä oli elossa juutalaisia kun sota loppui, Dachaussa oli sodan lopussa hyvinvoivia juutalaisäitejä vastasyntyneine lapsineen. Joku väittää, että on olemassa ”kolme miljoonaa holocaustista selviytynyttä” juutalaista. Ei ole mitään loogista syytä väittää, että laivaan laittaminen on ”varma kuolema”.

Kun Suomen viranomaiset laittavat isomman joukon pakolaisia laivaan Helsingin satamassa, se laiva voi joutua neuvostoliittolaisten kaappaamaksi, se voi paeta Ruotsiin tai se voi mennä Tallinnaan. Miten Suomen viranomaiset voivat enää sen jälkeen asiaan vaikuttaa kun se seilaa Suomenlahdella?

”Syyllinen” sanovat natsikorttien heiluttajat, mutta kun Suomi luovuttaa jopa 50.000 inkerinsuomalaista suoraan rajan yli, ilman useiden tuntien merimatkoja, Stalinin Neuvostoliittoon, silloin voisi melkein jo puhua ”varmasta kuolemasta”.

Inkeriläisten kohtalo saa irvokkaan loppukaneetin, kun Mauno Koiviston aikana puhuttiin ”kunniavelasta” ja inkeriläisille luvattiin oikeus ”paluumuuttaa” Suomeen. Tämä tapahtui jo Neuvostoliiton aikana, mikä herättää kysymyksiä.

Historiaa tunteva näkee tässä paljon vakavamman ihmisoikeusrikkomuksen.

Sata vuotta sitten Itä-Karjalassa väestöstä 60% oli karjalaisia. Nyt heitä on 10% ja väki haluaa muuttaa Suomeen, koska Suomi houkuttelee ja lupaa kuunkin taivaalta. Tilalle ovat tulleet venäläiset. Kuitenkin venäläiset ovat suhteellisen tuoreita tulokkaita Itä-Karjalassa ja mm. Kuolan alueella.

Myös Inkerinmaa oli lähes kokonaan suomalainen alue vielä 1600-luvulla, tosin Ruotsin oman imperialismin seurauksena. Pietari perustettiin 1700-luvun aluessa ruotsalaisen linnoituksen (Nyen) ja noin 40 suomalaisen eli inkeriläisen kylän alueelle.

Nyt Venäjä on kiinnostunut pääsemään eroon lopuistakin itäkarjalaisista ja suomalaisista, jotta etninen puhdistus toteutuisi (Mauno Koivisto ajoi tätä tavoitetta) ja venäläiset olisivat jälleen onnistuneet valloittamaan itselleen lisää maata. Lebensraum. Elintilaa.

Tästä kaikesta on kyse Kroatiassa, joka haluaa kansallisvaltiona elää omaa elämäänsä omalla alueella, ilman imperialismia edustavia serbialaisia, jotka ovat lähinnä vain alistaneet ja massamurhanneet kroaatteja.

Suomi sen sijaan elää sotarikoksiin syyllistyneiden imperiumien (Venäjä, Britannia, USA) ”uuden maailmanjärjestyksen” mukaan, missä kaikki ”oma” on kiellettyä tai vierasta, ja ainoastaan natsikortti kelpaa argumentiksi.

Tämä saa minut tuntemaan surua ja häpeää suomalaisuudesta, nykymenolla, ja katsomaan Kroatian esimerkkiä vähintään lievällä kateudella.

Me tarvitsemme kansanäänestyksiä ja me tarvitsemme Suomen, jossa eletään suomalaisessa todellisuudessa, suremalla omia murheita ja rakentamalla omaa maata, kansanäänestyksin ja jalat maassa. Omassa maassa.

* * *

Kansallismielisyyttä? Onko Kroatia ”kansallismielinen”?

”Kansallismielisyys” uhka? Eihän kansallismielisyys uhkaa mitään muuta kuin imperialististen aluelaajentajien tavoitteita.

Kansallisvaltiot vapautuvat rauhanomaisesti. Sotia aiheuttavat vain imperialistiset tahot.

5 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

5 responses to “Kroatia ei heiluttele natsikortteja

 1. Hyvä kirjoitus! Jos muistan oikein, pressa Koivisto varoitteli aikoinaan kiihkoilusta ja nationalismista urheilukisojen katsomoissa. Voi hyvät hysseröt sentään! Suomalaiset eivät olisi saaneet edes kannustaa omia urheilijoitaan, eivätkä iloita heidän suorituksistaan. Nyt seitsemän varsinaista eduskuntapuoluetta kahdeksasta tosiasiassa kannattaa täysillä EU:n liittovaltiota, kaikista löysistä puheistaan huolimatta. Sinne viedään suomalaisia kuin pässiä teuraaksi, liittovaltioon ja sitä tehden maailman hyperkapitalistien lypsettäviksi ja vasalleiksi. Kansaa kurjistetaan pienin askelin ja kansa osin vaihdetaankin. Suomen valtiollinen itsenäisyys ja kansalaisten enemmistön etujen turvaaminen ovat useimmille suomalaisille poliitikolle täysin toisarvoisia asioita. Hirveää, mutta totta.

  • Admin

   Aivan.

   Tämä ”nationalismin” pelko on asia, jota pitäisi analysoida.

   Totta kai on helppo arvata miksi ”nationalismia” demonisoidaan. Taustalla on toisen maailmansodan jälkeinen ”uusi maailmanjärjestys”, joka on viljellyt myyttiä natsi-Saksasta ja sen pahuudesta. No, pahuutta oli toki Saksassa, mutta oliko se ”nationalistinen”?

   Minusta ei. Mitä Saksa teki vuodesta 1938 alkaen?

   – Liitti Itävallan alueisiinsa
   – Liitti Tsekkoslovakian Böömin alueisiinsa, ja myöhemmin koko Tsekinmaan.
   – Miehitti läntisen Puolan.
   – Miehitti Norjan ja Tanskan.
   – Miehitti osan Ranskaa.
   – Miehitti Baltian maat.
   – Hyökkäsi venäjälle.

   Ei tuo ole ”nationalismia”. Tuo on silkkaa imperialismia. Toinen maailmansota oli imperialistien sota.

   Saksan rikokset eivät olleen ”nationalistisia” vaan imperialistisia.

   Nationalismi ei ole uhka, nationalismi on vastaus, ratkaisumalli. Jos USA tai Venäjä tai Kiina alkaisivat olla nationalistisia, ne luopuisivat ulkomaisista sotilastukikohdista, aluevaatimuksista, vieraiden maiden sisäisiin asioihin puuttumisesta ja Venäjä vetäytyisi Karjalasta, Sallasta ja Petsamosta, Kiina vetäytyisi Tiibetistä ja USA vetäytyisi sotilastukikohdistaan, ja mahdollisesti Puerto Ricosta ja jopa Havaijilta. Nationalistinen maailma olisi paljon turvallisempi, kodikkaampi ja rauhallisempi!

  • Expatriat

   ”Suomen valtiollinen itsenäisyys ja kansalaisten enemmistön etujen turvaaminen ovat useimmille suomalaisille poliitikolle täysin toisarvoisia asioita.”

   En ole samaa mieltä. Näin on ainoastaan näennäisesti, todellisuudessa kansamme johtajat tekevät parhaansa hoitaakseen meidän suomalaisten asioita. Jos ei miellytä niin se kannattaisi pitää mielessä äänestyskopissa. Yleensä tosin propaganda uppoaa kuin kuuden tuuman rautanaula kansan syviin riveihin ja politiittisen adrenaliinin virratessa suonissa samat kapasiteetiltaan rajoitetut henkilöt valitaan yhä uudestaan.

   Ylipäätänsäkin olen sitä mieltä, että edustuksellinen parlamentarismi tulisi lopettaa ja valtioiden tulisi siirtyä päätöksentekoon in silico.

   Poliittinen muisti on lyhyt. Sitä samaa suosittelisin natsi-, juutalais- ja kommunistiasiamiehille. Saksalaisten syyllistäminen pitäisi jo pikkuhiljaa lopettaa ja ne vanhan Karjalan kalmotkin voisi jättää rauhaan. Juutalaiset nyt ei vain jostain syystä kykene antamaan anteeksi, se lienee geneettistä eikä he sille mitään voi. Tämä voi olla ainakin osittain syynä yhden maailman valtauskonnon synnylle, joten jotain positiivista tässä maanisessa natsijahdissakin on.

   Kroatialaiset ovat vasta aloittamassa oman sisällissotansa metaboloimisen ja sitä varmaan jatkuu pari sukupolvea eteenkin päin, niinkuin meillä. Naapurin ampuminen on kuitenkin eri asia kuin naapurivaltion henkilön.

 2. Yksi kieli, kahdet aakkoset, mutta numerot arabiaksi

  Vukovarissa ja koko Serbiassa ja Kroatiassa puhuttua kieltä kutsuttiin ”serbo-kroatiaksi”. Kielien suurin ero on siinä, että kroatit kirjoittavat sen latinalaisilla kirjaimilla ja serbit kyyrisillä kirjaimilla. Molemmat kirjoittavat kieltään kuitenkin arabialaisilla numeroilla. Pitäisikö kroattien siirtyä samalla latinalaisten numeroiden käyttöön ollakseen 100% hyviä katolilaisia Vatikaanin alamaisia???

 3. A. Pykoi

  Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö Kroatiassa tapettu Toisen Maailmansodan katolisen diktatuurin aikana 500000 ihmistä. Enimmäkseen ortodokseja (serbejä).

  Katolinen kirkko järjesti murhaajat pakoon ulkomaille eikä heitä koskaan otettu kiinni ja tuomittu.

  Eli kyllä serbeillä oli syytäkin vihata ja pelätä Kroaatteja. Semminkin kun heidän asenteensa eivät ole (kuuleman mukaan) juuri muuttuneet noista ajoista.

  Muuten hyviä blogeja täällä, kiitos ! Aloin juuri lukea. Löysin googlesta kun etsin Tapio O. Nevaa joka oli aikoinaan Uuden Suomen paras kommentoija.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s