Romahtaako talous, sota Iranissa?

Tunnelmat ovat ankeat, vaikka voisi nauttia todellisesta hellepäivästä.

USA viettää itsenäisyyspäiväänsä. Samalla monet joutuvat odottamaan epätietoisina mitä tuleman pitää.

Maailma on pahan kerran ajautunut sodan tielle. Sanktiot Irania vastaan ovat jo tietyn tulkinnan mukaan sotatoimi, ja Iranilla on siten ainakin teoreettinen oikeus tehdä vastaisku.

Tällainen vastaisku on tietysti se, mitä sotahaukat odottavat, jolloin Iran joutuu ehkä jättämään vastaiskun tekemättä.

”Vastaisku” voi tietysti olla myös lavastettu, jolloin toteutuu pahin mahdollinen skenaario. Ensinnäkin sotahaukat toteuttavat viattomia sivullisia surmaava isku (yleisesti ennustetaan ”salkkuydinpommin” räjäyttämistä jossakin päin Yhdysvaltoja), ja toiseksi se johtaa itse sotaan.

Sota Irania vastaan on huomattavasti vaarallisempi hanke kuin Irak tai Afghanistan. Iran on jo nyt puolittainen suurvalta. Sotatoimet todennäköisesti pitkittyisivät, ja ne vetäisivät mukaansa mahdollisesti jopa Venäjän ja/tai Kiinan, jolloin voitaisiin jo puhua kolmannesta maailmansodasta.

Tällainen tilanne tulisi ehdottomasti estää.

Samalla täytyy huolestua velkaantumisesta. Vaihtoehtomedia lietsoo pessimismia ja dollarin romahtamista. Euron romahduksesta spekuloitiin erityisesti toukokuussa, mutta nyt euro on vahvistunut taas selvästi dollariin nähden.

Dollarin nopea heikkeneminen viime viikon lopulla ennakoi rajua alkuviikkoa. Yhdysvaltoja odottaa ankea todellisuuden kohtaaminen, ja tällaisessa tilanteessa on aina vaarana se, että hallinto keksii jotakin uutta, joka vie kansalaisten huomion pois todellisista ongelmista.

Pessimistit puhuvat jopa hyperinflaatiosta, joka johtuisi ennen kaikkea setelipainojen laittamisesta käyntiin ylisuurten velkojen maksamiseksi. Velkaantuminen on tehnyt kaikkien aikojen ennätyksiä niin Suomessa ja Yhdysvalloissa, kuin kaikkialla sillä välillä.

Velkaantumisen ”hoitaminen” ottamalla lisää velkaa on tietysti kierre, joka johtaa ennen pitkään romahdukseen.

Yhdysvaltojen tapa ”potkia persuuksille” (eli kick ass) on alatyylistä ulkopolitiikkaa, joka myös paljastaa millä tasolla sotahaukat kohtelevat omaa maataan, muita maita ja yleensä koko ihmiskuntaa.

Uutisvirrassa ei ole ollut todella pahoja uutisia pitkään aikaan. Kuitenkin sellaisten todennäköisyys kasvaa koko ajan.

Ainakin amerikkalaisia voisi loukata tehokkaasti heinäkuun 4. päivänä tehty lavastettu ”false flag” -isku, mutta jos se jää kokematta, ollaan selviydytty ainakin yhdestä sudenkuopasta.

Iranin Gazaa varten lähettämä laiva uutisoitiin pari viikkoa sitten, mutta siitä ei ole uutisoitu sen kummemmin. Samoin Israelin ydinsukellusveneet ja amerikkalaiset sotalaivat matkalla kohti Irania uutisoitiin jo kauan sitten.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Ihmiskunta, maapallo, koko pakkaus, ikään kuin ajelehtii todellisten roistojen, tekopyhien johtajien, vaikenevan sivistyneistön ja jalkapalloa seuraavien massojen höttönä. Johtajuutta ei ole nimeksikään, huhut ”uudesta maailmanjärjestyksestä” odottavat vahvistamista.

Kalvava epävarmuus tulevaisuudesta odottaa jotakin, mutta tuleeko mitään ”ratkaisevaa” käännettä?

Jäämme odottamaan, ja nyt helteisiin!

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Romahtaako talous, sota Iranissa?

  1. toinennakemys

    Iraniin iskemien onjo sen verran härskiä, että ehkäpä eliitti siirtyy tällöin samaan aikaan poikkeustilaan ja diktatuurin. NWO on todellisuuttaja netti pimenee. Suuri puhdistus tapahtuu eritoten koulutetuissa länsimaissa, joissa rekisteröidyt toisinajattelijat siirretään massatuholeireille.

  2. pahka

    Onneksi amerikkalaiset pyrkivät huolehtimaan meidänkin turvallisuudesta: http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010073083&ext=rss

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s